Ziua cand au venit… exo-scheletele

Vă mai amintiți de Sigourney Weaver în Alien 2 și de confruntarea cu mama tuturor alienilor? Nu a reușit să învingă scîrboasa creatură decît grație unui exoschelet greoi, pe care cei de pe navă îl foloseau la diverse operațiuni solicitante de la bord.

Iată încă un exemplu despre realitatea care a depășit fantezia. Americanii au pus la punct o versiune militară a unui astfel de exoschelet. E mult mai suplu și mai agil. După cum o să vedeți în filmulețul următor, tipul care îl probează poate să meargă pe călcîie, să danseze și cîte și mai cîte.

Mai au de lucrat doar la două chestii: la autonomie, dar ei zic că treaba asta e ca și rezolvată, și, după părerea mea, exoscheletului i-ar prinde bine o mînă mai apropiată de modelul natural. Deocamdată cele două cârlige nu mă conving. Sigur, poate să ridice greutăți mari, agățându-le sau împingându-le, dar e o chestie teribil de stângace.

Cea mai spectaculosă mi se pare însă declarația din finalul filmului, conform căreia exoscheletele vor putea fi părăsite de utilizator și își vor putea continua misiunea ca roboți autonomi. SF? Nu cred… Priviți:

2 răspunsuri la „Ziua cand au venit… exo-scheletele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *