Declaraţia de război a lui General Electric

Primele camere foto GEPe data de 13 februarie 2007, General Electric (GE) şi General Imaging Co. au anunţat încheierea unui interesant acord de licenţiere, prin care – sub respectabila siglă GE – General Imaging va proiecta, va produce şi va distribui o linie complet nouă de aparate foto digitale. De remarcat că TOATE modelele acestei linii vor beneficia de modul de stabilizare a imaginii, sensibilitate ISO înaltă şi software integrat pentru producerea de fotografii panoramice.

În privinţa celorlalte specificaţii tehnice, cele mai simple dintre camere vor avea o rezoluţie de 7 megapixeli, zoom optic de 5X şi un LCD cu diagonala de 6,5 cm. Versiunile de top vor oferi o rezoluţie de 12 megapixeli şi un eran LCD de 7,5 cm. Din viitoarea linie nu va lipsi nici indispensabila imprimantă foto. Deocamdată vă lăsăm să vă delectaţi doar cu fotografia aparatelor recent anunţate. Promitem să revenim cu mai multe detalii după lansarea oficială, în carne şi plastic, preconizată a avea loc cu ocazia viitoarei ediţii a Photo Marketing Association Trade Show, pe 8 martie, în Las Vegas.

Unde este ştirea?

Cei mai mulţi dintre voi aţi mai văzut camere foto. Unele dintre ele cu un design încă şi mai interesant. Nu de aceea vi le-am arătat pe acestea. Ca să fim sinceri, de General Imaging nu am auzit pînă acum. Dar suntem convinşi că vom mai auzi de acum înainte, în urma mariajului-surpriză cu General Electric. Pentru că aici este partea zemoasă, de impact, a acestei ştiri. General Electric nu a mai produs camere foto până în acest moment. Decizia de a intra pe o piaţă deja consolidată echivalează cu o declaraţie de război, atunci cînd vine din partea unui jucător de magnitudinea lui General Electric.

Celor care nu îşi amintesc momentan acest detaliu, să le spunem că General Electric (GE) este compania fondată de Thomas Alva Edison în 1876 pentru a produce primele becuri electrice şi alte asemenea minunăţii tehnologice ale epocii. În cei 130 de ani scurşi de atunci, firma a crescut într-un uriaş conglomerat, desfăşurînd nu doar afaceri legate de echipamente electrice (de la becuri la eletrocasnice şi aparate de aer condiţionat), ci aventurîndu-se cu succes în industria media (unde este considerată a fi cel de-al treilea jucător mondial) sau în domeniul energiilor alternative (cu precădere ), precum şi într-un lung şir de alte industrii sau servicii.

Un ultim fapt, mai degrabă picant, dar nu lipsit de greutate… ba, dimpotrivă. Conform Internal Revenue Service (administraţia fiscală a SUA), declaraţia fiscală pe ultimul an a firmei General Electric a atins aproximativ 24 000 de pagini. Noroc că există forma electronică, de 237 MB, iar aceasta poate fi stocată pe un singur CD.

Lasă un răspuns